Kaj nastane, ko v hladilniku najdeš še zaprto skuto tri dni čez rok? Palačinke! Pri nas doma zaprtih embalaž, ki so kak dan čez rok, ne mečemo stran, ampak najprej poskusim, če je še ok in po veliki večini je, zato vedno potem izkoristim za kakšno tako zadevo na hitro.
Tele palačinke so narejene z majhnim ščepcem soli, ker se mi takšna verzija zdi boljša, kot sladka. Lahko pa tudi sladkate oz. namažete s čim sladkim kasneje. Emi je bil tole zajtrk in dopoldanska malica za na igrišče. Iz te mase sem dobila nekje 12 palačinkic.
Potrebujemo:
- 7 žlic polnozrnate pirine moke (ali tiste, ki jo pač imate na voljo)
- 1 jajce
- 5 zvrhanih žlic skute (jaz uporabljam zrnasto, Pomurske mlekarne, ni vodena)
- 150ml mleka
- kokosovo olje
- sol
Moko, mleko, jajce, skuto in ščep soli sem zmešala z mikserjem in na ponvi zagrela kokosovo olje. Palačinke vedno pečem na tem olju namreč.
Na srednjem ognju sem naenkrat pekla 3 palačinkice, na eni strani 3-4 minute, nato pa še na drugi 2 minuti nekje.
Postrežete jih lahko z grškim jogurtom, kislo smetano, čežano (s čežano bo učinek kot jabolčni štrudl, ker že same palačinke po vonju zelo spomnjajo nanj), itd.
Comments