top of page

Veganske piadine


V sodelovanju s podjetjem Gea so nastale slastne veganske piadine - preizkušala sem namreč njihovo vegansko majonezo in tatarsko omako, ki sta me navdušili (imata praktično isti okus, kot "navadni"), zato sem se odločila da ju preizkusim v praktičnem receptu. Nisem veganka, imam pa zelo rada vegansko hrano in ta recept je super tudi za vse tiste, ki imate intoleranco na jajca in jih zaradi zdravstvenih razlogov ne uživate. Obljubim, da je tole the real #foodporn!


Za piadino potrebujemo:

-280g ostre moke

- 5g pecilnega praška

- ščep soli

- 50g jogurta

- 170ml mlačne vode

- 1 žlica mletega česna

- 1 žlica suhega peteršilja


Za nadev potrebujemo:

- 1 pakiranje svežih rjavih šampinjonov

- 4 rdeče redkvice

- mešano mehko solato (rukola, baby špinača, berivka...)

- 1 čebulo ali dve mladi čebuli

- pest češnjevega paradižnika

- sol, poper, mlet česen

- limono

- po želji granatno jabolko


Za piadino zamesimo vse sestavine skupaj in pustimo počivati 1 uro. Nato testo razdelimo na 4 dele in vsakega razvaljamo na pomokani površini v palačinko. Z oljem premažemo vsako stran (ne ponve!) in pečemo na ponvi vsako stran cca 2 minuti na srednjem ognju.


Šampinjone očistimo in narežemo na četrtine. Na vročem olju jih popečemo (nekje 10 minut), nato jih solimo, popramo in začinimo še z žličko mletega česna.


Vsako piadino nadevamo z gobicami, solato, zrnci granatnega jabolka za svežino, narezanimi redkvicami, čebulo in paradižnikom, pokapljamo z limono in preko prelijemo še Geino vegansko majonezo. Zavijemo in voila, kosilo je pripravljeno!






Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page