top of page

Veganski curry s čičeriko



Nismo vegani, ampak obožujem vegansko hrano! Tu in tam mi res ugaja in da se narediti ful kreativnih jedi iz sestavin, ki niso živalskega izvora. Tokrat sem imela na testiranju Gea BIO kokosovo olje in odločitev, kaj bom z njim pripravila, je bila pravzaprav zelo enostavna, ker sem velika ljubiteljica raznih curryjev, na več načinov. Tudi tega se da enostavno popestriti s piščančjim mesom, če vam veganska verzija ne ugaja.


Potrebujemo:

- 1 veliko čebulo

- 1 manjšo hokaido bučo

- 2 korenčka

- 2 stroka česna

- 2 žlici Curry začimbne mešanice

- 1 žličko soli

- čili po okusu (jaz dam res malo, en obrat mlinčka)

- 5 pesti baby špinače

- 6 šampinjonov

- pese sesekljanega olupljenega ingverja

- 400g kuhane čičerike

- svež peteršilj ali koriander (jaz slednjega ne maram, zato dajem vedno peteršilj)

- 500ml zelenjavne jušne osnove

- 250ml kokosovega mleka

- 3 velike žlice bio kokosovega olja Gea

- 250g basmatega riža

- limona ali limeta


Postopek je povsem enostaven in jed je pripravljena v manj kot uri.

Na 2 žlicah bio kokosovega olja Gea prepražimo na velike kocke sesekljano čebulo, česen, neolupljeno hokaido bučo in na tanke kolobarčke narezan korenček ter sesekljan ingver. Pražimo in potresemo z curry začimbno mešanico, žličko soli in čilijem. Zalijemo z jušno osnovo in pokrijemo ter kuhamo cca 20 minut. Nato damo vse skupaj v multipraktik in spasiramo do gladkega.


Na drugi ponvici na kokosovem olju popečemo na lističe narezane gobice (nekje 10 minut na max ognju).


Po navodilih skuhamo tudi basmati riž.


Gladko zelenjavno zmes vrnemo na ogenj, dodamo 200ml kokosovega mleka, 3/4 mlade špinače, čičeriko in dobro premešamo. Dodamo še gobice.


V posodice serviramo najprej curry, nato riž, pokapljamo z malo limetinega ali limoninega soka, okrasimo s kokosovim mlekom, peteršiljem/koriandrom - lahko tudi malo indijskih oreščkov.


Dober tek!







Recent Posts

See All

Kommentarer


Post: Blog2_Post
bottom of page