Vegi omaka "bolognese" z rjavo&rdečo lečo (11m)



Emi meso ponudim nekje 3 krat ali 4 krat ne teden, ostalo jeva po večini vegi jedi in tale je res odlična. Lečo imam vedno doma, ampak se nekako ne spravim zraven, da bi jo začela malo bolj uporabljati. Je pa zelo zdrava in hranljiva, zato bo od zdaj naprej na našem jedilniku bolj pogosto. Haha, še ena od mojih zaobljub. :)

Testenine so lahko poljubne, jaz sem dala tribarvne mini peresnike znamke Zlato Polje, ki so obarvani z rdečo peso, koprivo in bučo.


Potrebujemo:

- 1 pest testenin

- 1 pest rjave in rdeče leče (ali samo ene ali druge)

- 1/2 čebule

- 2 stroka česna

- 1 žličko paradižnikove mezge

- 1 manjši korenček

- začimbe zelena, bazilika, sol, poper, lovor


Testenine sem kuhala 2 minuti dlje, kot piše v navodilih, saj jih tako Ema lažje grize.

Za omako sem na olivnem olju prepražila sesekljano čebulo in česen ter tanke kolobarčke korenčka. Dodala sem oprano lečo in začinila z žličko zelene, malo bazilike (lahko tudi sveža), ščepcem popra in soli ter dodala manjši lovorjev list. Zalila sem z nekje 0.5l vode in kuhala 20 minut. Pred koncem sem dodala še žličko mezge in kuhala še 5 minut, nato pa omako dodala k peresnikom.


 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.