Velikonočna gnezda



Slastna, enostavna sladica, ki bo navdušila za praznike! V kombinaciji s pisanimi Paloma servietkami in cvetlicami, bo vaša miza popolna!


Potrebujemo:

- 4 jajčne beljake

- 200g sladkorja v prahu

- 1 žlico vanilijeve esence ali paste

- 2 žlici koruznega škroba (gustina)

- 500ml smetane za stepanje

- 300g sira mascarpone

- 2 žlici sladkorja v prahu

- pisane m&m bombončke


Beljake stepamo do čvrstega, nato postopoma dodajamo sladkor v prahu, jabolčni kis, vanilijevo esenco in koruzni škrob. Stepamo še tako dolgo, da dobimo lepo čvrsto homogeno teksturo.

Pripravimo si pravokoten plitek pekač in nanj položimo list peki papirja. Na njem oblikujemo okrogle kupčke oz. gnezdeca, približno 5cm visoka.

Pečemo jih na 150 stopinjah v predhodno ogreti pečici eno uro. Pečico nato pripremo (pri tem si lahko pomagamo s kuhalnico, ki jo damo med vrata) in gnezdeca pustimo, da se sušijo še vsaj 3 ure. Medtem se zna zgoditi, da bodo malo počila, ampak s tem ni nič narobe, brez skrbi!

Za kremo stepemo sladko smetano do te mere, da je že dokaj kompaktna, nato ji dodamo sir mascarpone in sladkor v prahu. Pazimo, da bo krema čvrsta a kljub temu še vedno dovolj kremasta in mazljiva.

Na vrhu nadevamo m&m bombončke in uživamo!







Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.