top of page

Velikonočni čoko cheesecake


Decembra imamo polno čokoladnih božičkov in miklavžev, v času Velikonočnih praznikov pa se dobesedno obmetavamo s čokoladnimi pirhi in zajčki, vseh velikosti. Načeloma jih nekaj seveda pojemo, ampak tokrat imam res toliko različnih v shrambi, da sem se odločila nekaj ustvariti iz vseh skupaj. Nastala je ta, meni res simpatična sladička, ki vas ne bo pustila ravnodušne, obljubim! Kremna, osvežilna sredica je božanska in noro enostavna, lupina pa je lahko čokoladno jajce katerekoli velikosti. Od kinder jajčka do tistih malo večjih. Tale moja je bila kar velika, tako da sem s to količino kreme napolnila dve polovici.


Potrebujemo:

- 10 žlic zdrobljenega keksa (jaz sem imela Oreo prah)

- 1 večje čokoladno jajce

- 250g mascarpone kremnega sira

- 125ml sladke smetane

- 60g sladkorja v prahu

- žličko limoninega soka

- različna majhna jajčka in mrvice za posip (kar imate doma...)





Jajce previdno prepolovimo. Meni ni uspelo dobiti popolne polovice, z ravnimi robovi, verjetno je precej odvisno od čokolade. Ampak nič za to, lahko si malce pomagamo z nožem in izravnamo nazobčane robove, ki nas motijo.

Na dno vsake polovice posujemo zdrobljene kekse.

Kremo pripravimo tako, da zmiksamo skupaj mascarpone, sladko smetano, sladkor in limonin sok (lahko tudi brez tega, če ne marate limone - ampak da res tak osvežilen okus cheesecaku). Miksamo tako dolgo, da se krema strdi in z njo napolnimo polovici jajc.




Jajčka po vrhu okrasimo z dekoracijo, majhnimi jajčki, mrvicami, zajčki ali posipi, ki so nam ostali od praznikov.


Lepe praznike!

xoxo

V.







Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page