top of page

Velikonočni diy

Celoten video postopka je na voljo na mojem Instagram profilu

Velika noč je pred vrati, mi pa smo se znašli v karanteni. In če prejšnja leta niste imeli časa za ustvarjanje pirhov, krašenje mize in se ob tem družili s svojimi otroki, potem je letos idealna priložnost! Čas doma lahko krasno izkoristimo za diy projekte kot vam jih bom predstavila v nadaljevanju, srečo pa imamo tudi, da nam mati narava ponuja raznorazna cvetoča drevesa v tem času in si lahko s kakšno vejico popestrimo mizo. Gremo ustvarjat? Gremo!


SERVIETNA TEHNIKA - z barvnimi servietkami Paloma

Letos sem se odločila za to tehniko, ker sem si želela v našem domu BARVE! Raznorazne, vesele in vedre, ob pogledu na katere nam bo toplo pri srcu in bomo vsaj za trenutek pozabili na neprijetno situacijo, v kateri se nahajamo. Palomine servietke sem izbrala zato, ker so na voljo v vseh prehrambenih trgovinah, ki so nam trenutno še vedno na voljo za nakupe in so tako dostopne vsem.

Za servietno tehniko potrebujemo torej poljubne servietke, jajčni beljak, čopič in kuhana jajca.

Jajčni beljak si pripravimo v manjšo posodico, servietke pa narežemo na manjše kvadratke in jih razplastimo (uporabimo samo zgornji sloj). Polovico jajce premažemo s čopičem, katerega smo pomočili v beljak in nanj nalepimo prvi kvadratek. Beljka nanašamo tudi preko servietk, da se vse skupaj dobro prime. Ne rabimo biti pazljivi pri robovih, pravzaprav pride še lepše, če je kje sloj servietk malo debelejši, naguban itd. Ne obremenjujte se s tem in več ko bo slojev (recimo 2 vsaj), lepši bodo pirhi. Kombiniramo lahko tudi različne vzorce med sabo! Jaz sem izbrala predvsem krasne pastelne barve (roza, zeleno, rumeno, petrol, vijola) in vzorčaste za piko na i.


Še mokra jajčka odlagamo na žičnato stojalo, da se posušijo (nekaj ur).

Ko so se posušila, sem jih zložila kar v spodnji del kartona za jajca, ki ga imamo verjetno vsi doma. Nekatere luknjice sem napolnila kar z servietkami oblikovanimi v žogice in raznimi cvetkami za popestritev. Rožice je seveda treba sproti potem menjavati, saj brez vode ne zdržijo dolgo ali pa v luknjico damo mini posodico za trdo kuhana jajca in vanjo vodo - v tem primeru imamo rešitev za nekaj dni!

Recent Posts

See All

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page