Ni navadna bučna juha, ampak z dodatki, za katere nam bo naše telo, sploh v tem kritičnem času epidemije, hvaležno. Ingver in kurkuma sta čudežni začimbi in prav je, da ju čim pogosteje uvrščamo v naše obroke. Mi pa bomo tole juhico imeli za danes in jutri, torej količina za tričlansko družino. #ostanitezdravi
Potrebujemo:
- 1 hokaido bučo
- 2 stroka česna
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žličko soli, sveže mlet poper po okusu, 1 žličko kurkume, 1 žličko ingverja v prahu, ščep muškatnega oreščka
- sončnična semena
- zlate kroglice po želji
Na olivnem olju za par sekund popečemo prepolovljen česen. Bučo operemo, ji odrežemo olesenela zgornji in spodnji del, odstranimo semena in nitke ter narežemo na kocke. Dodamo jih k česnu in na hitro popečemo za kakšno minutko. Dodamo začimbe in zalijemo s tekočino (lahko uporabimo tudi juhico oz. jušno osnovo, jaz je nisem imela) toliko, da je zelenjava prekrita. Kuhamo 20 minut na srednjem ognju in spasiramo s paličnim mešalnikom. Jaz sem potem dodala še nekaj žlic sončničnih semen, ki se rahlo zmehčajo in so krasna v takih kremnih juhicah. Ni potrebno dodajati nobene smetane za kuhanje ipd.
Comments