top of page

Ajdova kaša z vanilijo, grški jogurt in mango (8m)

Updated: Mar 9, 2020Mango je, poleg banane, Emin najljubši sadež. Res, zmaže ga kot za šalo. Največkrat ji ga spasiram in z njim napolnim Doddle Bag, ker obožuje te vrečkice. Biti mora res zrel, zato mi doma zori kar nekaj dni, preden ga uporabim. Pri nakupu pazim, da ni kje obtolčen, ker bo, tako kot jabolko ali kak drug sadež, tam začel gniti. Tako da pomembno je, da je lep in nepoškodovan, zrelost ni tako pomembna - zori lahko tudi potem doma. Jaz raje kupim avokado in mango manj zrela in potem delam tako, da ju dam zraven banan in jabolk. To je trik, da hitreje dozorita. Z zrelim sadjem imam načeloma slabe izkušnje, sploh avokado je dostikrat potem hitro gnil, itd.

No, da ne dolgovezim, tole sva danes zajrkovali obe in dodatek vanilije pri kuhanju ajdove kaše je res zakon! Čisto drug okus, meni zelo všeč in totalno sede v tole kozarčkasto kombinacijo z mangom in jogurtom. Lahko je pa tole tudi zdrava sladica ali malica.


Potrebujemo:

- 1 zrel mango

- 1 polnomasten jogurt

- 50g ajdove kaše

- BAM vanilijeva pasta - ki jo dobite na Mojačokolada.si - uporabite kodo MAMAKUHA10 za 10% popust na celoten nakup.


Ajdovo kašo sem oprala pod tekočo vodo in jo dala kuhati. Razmerje kaša: voda je nekje 1:3. Dodala sem še noževo konico vanilijeve paste in kuhala 15 minut. Nato sem ajdo odcedila in pustila, da se ohladi.

Mango sem očistila in spasirala s paličnim mešalnikom. En majhen košček sem pustila in ga na drobno sesekljala, za na vrh kozarčka.

V ajdovo kašo sem vmešala 3/4 mangovega pireja in nadevala kozarček.

1. plast: ajdova kaša z mangovim pirejem

2. plast: jogurt

3. plast: mangov pire in koščki manga
č

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page