Palačinke iz rdeče pese s cimetom in skuto (9m)

Updated: May 3, 2019


Kombinacija rdeče pese in cimeta je TOP! Sploh si ne bi mislila, ampak ker se zadnje dni trudim, da bi Ema čim več hrane pojedla sama, sem se odločila, da ji pripravim rdečo peso še kako drugače kot na žlico. In nastale so tele fluffy palačinkice, še ene v nizu med mojimi recepti. Pač jih imamo radi, hihi! Cimet mi je bila trenutna inspiracija in obnesel se je več kot odlično. Jaz sem jih napolnila z nepasirano skuto, lahko pa izpustite cimet in naredite slano verzijo s kakšnim sirom, puranjimi prsmi, sirnim namazom. Namesto kruha. :)


Potrebujemo:

- 1 manjšo rdečo peso

- 6 žlic pirine moke

- 1 jajce

- 200ml vode

- ščep cimeta

- maščoba za peko (kokosova, olivno olje...)


Rdečo peso sem že včeraj skuhala (celo, neolupljeno, približno 1 uro). Danes sem jo olupila in spasirala s paličnim. Lahko kupite že kuhano rdečo peso, vakumsko pakirano, jaz kupujem domačo na tržnici. V posodo s pasirano peso sem dodala še moko, jajce, vodo in cimet. Vse skupaj sem dobro zmiksala in na ponvi segrela olje. Na navadni ponvi sem naenkrat pekla 4 mini palačinke, na vsaki strani 1-2 minutki.










 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.