top of page

Domača kašica (8m)

Updated: May 3, 2019

Ko sva z Emo začeli uvajati gosto hrano, sem kupila različne žitne kosmiče (riževe, pirine, ponozrnate...), da bi ji to ponujala za dopoldansko ali popoldansko malico. Odločila sem se za nakup znamke Holle, ki se mi zdi zares kvalitetna in ji zaupam, a vendarle te kašice pri nas niso šle v promet... Probala sem tudi Baby Čokolino, ki nima dodanega sladkorja in je prilagojen dojenčkom, a Ema več kot ene žlice ni spravila vase. Tudi meni se, iskreno povedano, okus ni dopadel. Pa imam drugače rada navaden Čokolešnik na primer.

Skratka, škatle kupljenih kosmičev so se mi kopičile doma, jedla pa ni nič od tega, zato sem kmalu obupala. Zdaj pa sem opazila, da počasi zavrača stekleničko z mlekom zvečer, sem skombinirala tole home made kašico in je navdušena! Zares sem vesela, ker sploh za večerjo sem bila nekako brez idej, kaj ponuditi.

Tale količina je prirejena za en teden približno, za dlje ne bi delala, naj bodo sestavine sproti sveže.Potrebujemo:

- 70g ovsenih kosmičev

- 70g pirinega zdroba

- 70g piškotov Plazma za otroke

- 1/2 žličke mletega cimeta in 1/3 žličke vanilije v prahu

- rižev napitek za pripravo kašice


Vse suhe sestavine sem dala v multipraktik in dobro zmiksala. Za pripravo enega obroka sem zagrela 200ml riževega napitka in 3-4 žlice domače mešanice za kašico. Na majhnem ognju sem mešala z metlico (da ne nastanejo grudice) kakšne 2-3 minute in kašica je pripravljena. Če se vam zdi pregosta, dodajte še malo tekočine. Ko se ohladi, se še dodatno strdi, tako da količino prilagodite svojemu okusu.

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page