top of page

Zelena lazanja z bučkami


Slastna, sočna zelena lazanja. Te sestavine so za velik pekač, 30x20 cca in zadostuje za štiričlansko družino. Nam je malo ostalo in smo jo pospravili v skrinjo.


Potrebujemo:

- 500g mlete govedine

- 1 čebulo

- 3 stroke česna

- 250ml paradižnikove omake

- svežo baziliko

- 4 večje bučke

- 3 žlice masla

- 700ml mleka

- 5-10 žlic ostre moke

- 3 kroglice zmrznjene špinače (jaz kupujem tisto v kroglicah)

- 1 zavitek svežih zelenih testenin za lazanjo

- 150g sira (edamec, ementaler...)

- sol, poper, muškatni orešček, zelena, mleti česen


Bučke narežemo po dolgem na približno slab centimeter debeline in jih na olivnem olju popečemo z obeh strani na max ognju. Ko so popečene, jih posolimo, popramo in začinimo z mletim česnom. Ohladimo.


Na ponvi z olivnim oljem prepražimo na drobno sesekljano čebulo in dva stroka česna, dodamo mleto meso ter pražimo 5 minut na visokem ognju. Začinimo z žlčko soli, poprom po okusu in žličko suhe zelene. Dodamo še par lističev sveže bazilike (jaz jo imam vedno v skrinji na zalogi od poletja) ter pelate. Kuhamo še 5 minut in odstavimo.


Špinačni bešamel skuhamo tako, da v kozici raztopimo maslo in mu dodamo dve, tr žlice moke. Vse mešamo z metlico in sproti zalivamo z mlekom. Začinimo z žličko soli, ščepcem muškatnega oreščka in popra ter enim pretlačenim strokom česna. Dodamo še špinačo (ni nujno, da so kroglice odmrznjene) in mešamo. Sproti dodajamo žlice moke in mešamo z metlico, da dobimo kremasto omako. Ne sme biti gosta kot puding, če je, dodamo še malo mleka in če je preredko - še malo moke.


Dno pekača premažemo z nekaj žlicami bešamela in nanj položimo liste testenin (jaz sem imela pakiranje 6 listov, tako da sem naredila 3 sloje po dva lista), nato pravokotno na testenine polagamo bučke, prelijemo z mesno omako in bešamelom. Prekrijemo s testeninami in nadaljujemo tako še dva sloja. Vrhnji sloj so testenine premazane z bešamelom in naribanim sirom.


Pečemo na 220 stopinjah pokrito z alu folijo 40 minut, nato pa še odkrito 10 minut.Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page