Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.

 

Koruzni kruhki


Mehki puhasti kruhki, ki so lahko idealen zajtrk!

Sestavine so povsem enake, kot pri Koruznih fritulah , le način priprave je drugačen in posledično tudi tekstura, saj kruhki niso cvrti, ampak pečeni v pečici. Tako da za vse tiste, ki vam je ta način priprave bližji - beri dalje. :)


Potrebujemo:

- 1 jajce

- 200g koruze v kozarcu

- 10 žlic pirine moke

- nekaj vejic svežega peteršilja

- 1 žličko pecilnega praška

- 1 žličko soli, poper po okusu

- 3 žlice kisle smetane

- 2 mladi čebulici

- 90ml mleka

- olivno olje

Moko presejemo v posodo in ji dodamo pecilni prašek ter sol in poper.

Koruzo vzamemo iz kozarca in jo odcedimo.

V skodelici zmešamo mleko, jajce in kislo smetano. To dodamo k masi iz moke, dodamo koruzo, sesekljano mlado čebulico in peteršilj.

Pečico segrejemo na 200 stopinj in pripravimo pekač s peki papirjem. Z žlico nanj polagamo kupčke, ki jih malo oblikujemo v krogce (kar na peki papirju s pomočjo rahlo navlažene žlice). Naj bo med njimi vsaj 2cm razdalje, ker se bodo malo razlezli.

Pečemo jih 35 minut.