Koruzni kruhki


Mehki puhasti kruhki, ki so lahko idealen zajtrk!

Sestavine so povsem enake, kot pri Koruznih fritulah , le način priprave je drugačen in posledično tudi tekstura, saj kruhki niso cvrti, ampak pečeni v pečici. Tako da za vse tiste, ki vam je ta način priprave bližji - beri dalje. :)


Potrebujemo:

- 1 jajce

- 200g koruze v kozarcu

- 10 žlic pirine moke

- nekaj vejic svežega peteršilja

- 1 žličko pecilnega praška

- 1 žličko soli, poper po okusu

- 3 žlice kisle smetane

- 2 mladi čebulici

- 90ml mleka

- olivno olje

Moko presejemo v posodo in ji dodamo pecilni prašek ter sol in poper.

Koruzo vzamemo iz kozarca in jo odcedimo.

V skodelici zmešamo mleko, jajce in kislo smetano. To dodamo k masi iz moke, dodamo koruzo, sesekljano mlado čebulico in peteršilj.

Pečico segrejemo na 200 stopinj in pripravimo pekač s peki papirjem. Z žlico nanj polagamo kupčke, ki jih malo oblikujemo v krogce (kar na peki papirju s pomočjo rahlo navlažene žlice). Naj bo med njimi vsaj 2cm razdalje, ker se bodo malo razlezli.

Pečemo jih 35 minut.


 

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.