Mehki puhasti kruhki, ki so lahko idealen zajtrk!
Sestavine so povsem enake, kot pri Koruznih fritulah , le način priprave je drugačen in posledično tudi tekstura, saj kruhki niso cvrti, ampak pečeni v pečici. Tako da za vse tiste, ki vam je ta način priprave bližji - beri dalje. :)
Potrebujemo:
- 1 jajce
- 200g koruze v kozarcu
- 10 žlic pirine moke
- nekaj vejic svežega peteršilja
- 1 žličko pecilnega praška
- 1 žličko soli, poper po okusu
- 3 žlice kisle smetane
- 2 mladi čebulici
- 90ml mleka
- olivno olje
Moko presejemo v posodo in ji dodamo pecilni prašek ter sol in poper.
Koruzo vzamemo iz kozarca in jo odcedimo.
V skodelici zmešamo mleko, jajce in kislo smetano. To dodamo k masi iz moke, dodamo koruzo, sesekljano mlado čebulico in peteršilj.
Pečico segrejemo na 200 stopinj in pripravimo pekač s peki papirjem. Z žlico nanj polagamo kupčke, ki jih malo oblikujemo v krogce (kar na peki papirju s pomočjo rahlo navlažene žlice). Naj bo med njimi vsaj 2cm razdalje, ker se bodo malo razlezli.
Pečemo jih 35 minut.
Comments