top of page

Pink Cake


Prvič v življenju sem delala te vrste torto - s kremo iz indijskih oreščkov, kokosovim mlekom in oreščkastim dnom. Tortica ne vsebuje jajc ali mlečnih izdelkov in se ne peče. Simpl, obenem pa reeees okusna. Vsekakor je glavna zvezda recepta, ki sem jo preizkusila prvič RDEČA PESA V PRAHU (popolnoma naravno barvilo, ki je ok tudi za otroke - hint; roza palačinke, muffini itd.).


Potrebujemo

BAZA:

- 75g oreščkov (kar imate doma)

- 90g drobno mletih ovsenih kosmičev

- 20 dateljnov

- 2 žlici kokosovega olja


KREMA:

- 100g indijskih oreščkov

- 240g kokosovega mleka

- 3 žlice datljevega (ali agavinega) sirupa

- 20g želatine v prahu

- 2 žlici limetinega soka


DEKORACIJA:

- sveže maline


Najprej namočimo 100g indijskih oreščkov v vročo vodo za 1 uro.


Pripravimo bazo. Najprej v multipraktiku zmiksamo sestavine, da dobimo malce lepljivo teksturo. V manjši okrogel pekač damo peki papir in s kokosovo maščobo namažemo stranice. Bazo oblikujemo (glej video) po dnu in ob straneh.


Za kremo b multipraktiku zmiksamo namočene indijske oreščke, kokosovo mleko, sirup, vanilijev sladkor, limetin sok, rdečo peso v prahu, da se vse poveže v gladko zmes. Dodamo še želatino v prahu in miksamo še nekje 1-2 minuti. Kremo vlijemo v model z bazo.


Torto damo v hladilnik za cca 4h, da se krema strdi in jo nato okrasimo s cvetovi vrtnic in svežimi malinami.


Recept je nastal v sodelovanju s spletno trgovino Začimbe.si , kjer imajo res ogromno izbiro začimb in mešanic, ki so zadnje mesece res "must have" v moji kuhinji. S kodo MAMAKUHA15 pa dobite začimbe še ceneje.




VIDEO:

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page