Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.

 

Čoko ovsene bananine palačinkeČeprav so čoko, sploh niso sladke! Krasne puhaste mini palačinkice, primerne za otročke po 8. mesecu starosti (brez dodatnih namazov ipd. seveda - njim jih lahko ponudite kar tako), starejše in tudi odrasli se jih ne boste branili - obljubim! Ne vsebujejo moke in so super enostavne. Sem te prepričala? Potem beri dalje! ;)


Potrebujemo:

- 2 banani

- 2 jajci

- 1 žličko pecilnega praška

- 1 žličko vanilijeve paste BAM

- 2 žlici nesladkega kakava BAM

- ščep soli

- kokosovo maslo

- 8 žlic ovsenih kosmičev

- 1dl mandljevega/riževega/kravjega mleka


V visoko posodo damo banani, jajca, ovsene kosmiče, vanilijevo pasto, kakav, sol, pecilni in mandljevo mleko. Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom in dodamo še žličko kokosove maščobe, da dobimo lepo svileno zmes.

Na ponvi segrejemo prav tako žličko kokosove maščobe in ogenj zmanjšamo nekje na medium. Z majhno zajemalko vlivamo palačinke premera nekje 6-7cm (se bodo še malo razlezle) in jih pečemo 2 minuti na eni in nato še minutko na drugi strani. So res puhaste in krhke, zato jih obračamo previdno, najbolje s plastično lopatko.


Jaz sem jih danes za zajtrk postregla z narezano banano, BAM temnimi čokoladnimi krispiji (ki jih pri nas doma obožujemo!) in bolj zdravo verzijo Nutella namaza - Čokoladno lešnikovim namazom. Zakaj sem izbrala slednjega: namreč pri naši in predvsem Emini prehrani zelo pazim, da uporabim res kvalitetne in preverjene sestavine, kar razni čokoladni namazi po večini niso. S tem namazom pa si lahko brez skrbi vsi trije privoščimo tako božansko kombinacijo za vikend zajtrk. Top, ne?! :)


Ne pozabi: na spletni strani Mojačokolada.si uporabi kodo MAMAKUHA10 za 10% popust na celoten nakup.