top of page

Čoko ovsene bananine palačinke



Čeprav so čoko, sploh niso sladke! Krasne puhaste mini palačinkice, primerne za otročke po 8. mesecu starosti (brez dodatnih namazov ipd. seveda - njim jih lahko ponudite kar tako), starejše in tudi odrasli se jih ne boste branili - obljubim! Ne vsebujejo moke in so super enostavne. Sem te prepričala? Potem beri dalje! ;)


Potrebujemo:

- 2 banani

- 2 jajci

- 1 žličko pecilnega praška

- 2 žlici nesladkega kakava BAM

- ščep soli

- kokosovo maslo

- 8 žlic ovsenih kosmičev

- 1dl mandljevega/riževega/kravjega mleka


V visoko posodo damo banani, jajca, ovsene kosmiče, vanilijevo pasto, kakav, sol, pecilni in mandljevo mleko. Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom in dodamo še žličko kokosove maščobe, da dobimo lepo svileno zmes.

Na ponvi segrejemo prav tako žličko kokosove maščobe in ogenj zmanjšamo nekje na medium. Z majhno zajemalko vlivamo palačinke premera nekje 6-7cm (se bodo še malo razlezle) in jih pečemo 2 minuti na eni in nato še minutko na drugi strani. So res puhaste in krhke, zato jih obračamo previdno, najbolje s plastično lopatko.


Jaz sem jih danes za zajtrk postregla z narezano banano, BAM temnimi čokoladnimi krispiji (ki jih pri nas doma obožujemo!) in bolj zdravo verzijo Nutella namaza - Čokoladno lešnikovim namazom. Zakaj sem izbrala slednjega: namreč pri naši in predvsem Emini prehrani zelo pazim, da uporabim res kvalitetne in preverjene sestavine, kar razni čokoladni namazi po večini niso. S tem namazom pa si lahko brez skrbi vsi trije privoščimo tako božansko kombinacijo za vikend zajtrk. Top, ne?! :)


Ne pozabi: na spletni strani Mojačokolada.si uporabi kodo MAMAKUHA10 za 10% popust na celoten nakup.







Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page