Sočni, pravi spomladanski mafini, iz prvih sladkih lokalnih jagod! Dodatno sem jih obogatila z naravno in slastno jagodno marmelado znamke Uroš&Valentina in jih okrasila s svežimi cvetlicami. Recept je za 15 mafinov.
Potrebujemo:
- 260g gladke moke
- 1/2 žličke soli
- 130g sladkorja
- 1 pecilni prašek
- 2 jajci
- 1 žlica vanilijeve paste
- mandljeva esenca
- 500g jagod
- 125ml mleka
- 125ml olja
Za kremo:
- 500ml sladke smetane za stepanje
- 2 vrečki krem fixa
V posodo presejemo moko, pecilni, sladkor in sol. Počasi dodajamo jajca, eno po eno, vanilijevo pasto, mleko, olje, mandljevo esenco in na koncu še na kocke sesekljane jagode.
Pečico segrejemo na 190 stopinj in pripravimo modelčke za peko mafinov. Vsak modelček napolnimo do 1/3, nato na vsakega damo majhno žličko jagodne marmelade in na koncu še prekrijemo z maso za mafine. Modelčki naj bodo polni do max 3/4!
Pečemo jih 30 minut, nato jih ohladimo in pripravimo kremo.
Stepemo smetano in ji dodamo krem fix, da bo bolj čvrsta ter po želji barvilo. Jaz sem dodala peach barvo, res samo pikico za odtenek.
S kremo nadevamo brizgalno vrečko z velikim nastavkom za cupcake in okrasimo mafine. Po želji se okrasijo tudi s svežimi jagodami, mrvicami, svežim cvetjem itd.
Kommentare