top of page

Ledena osvežitev za najmlajše (ledenke, lučke...)


Lučke, sladoled, ledenke....s to objavo ne odkrivam ravno tople vode, to mi je jasno, ampak sem z vami želela deliti par idej, ki pa jih, se mi zdi, ni nikoli preveč. Pa še ena stvar, ki se mi zdi še posebej praktična - ledenke v času, ko ima otrok vročino. Vsi vemo, da je takrat tekočina ključnega pomena, ampak večina otrok ima težave s tem.


Ema recimo na dober dan spije kakšna 2-3dl vode. Pije res izključno vodo, sokov itd. ji zdaj poleti ne ponujam, ker se mi zdi, da so, poleg sladkarij, najslabši za zobke... Za umivanje teh je pa prava vojna zvečer, tako da si s sladkimi pijačami čez dan ne bi delala usluge.


Skratka, ledenke na bazi vode/razredčenega soka so super v času povišane telesne temperature, ker jih otroci preverjeno raje poližejo in s tem pridobijo potrebno tekočino.

Drugače pa so super ideja za imet v skrinji in z njimi počastit kakšne majhne in tudi velike prijatelje na obisku.1. LUČKA: Grški jogurt + med + domače borovnice

Nobene umetnosti, zmešala sem par žlic grškega jogurta z žličko medu (tega sem Emi dala po dopolnjenem 1 letu starosti, lahko ga izpustite), dodala 1 veliko žlico domačih borovnic in napolnila modelček.


2. LUČKA: Lubenica + limona

Kos lubenice sem razkoščičila, spasirala s paličnim in dodala sok 1/2 limone (ali limete).


3. LUČKA: Domač bezgov sok + limona + meta

Domač bezgov sirup sem razredčila in mu dodala sok 1/2 limone ter par svežih metinih lističev.


4. LUČKA: Maline + limona

Dobro pest malin sem spasirala, dodala malo vode (da je količinsko pač dovolj za modelček) in sok 1/2 limone.

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page