Avokadov puding z banano in borovnicami (7m)

Updated: Mar 9


Avokado je pri nas "must have" živilo. Jemo ga vsi; ata, mama, Ema. Skozi moje recepte boste nanj tako naleteli veliiiiikokrat. Tokrat sem se odločila za kremni "puding" s kakavom, banano in borovnicami. Top!


Potrebujemo:

- 1 manjši ZREL avokado (res mora biti mehek, ampak ne rjav - tiste dele odstranite, če slučajno so)

- 1/2 banane

- pest borovnic

- 1 žlica kakava (brez sladkorja)


Avokado sem olupila, in ga z žlico izdolbla v multipraktik (lahko tudi s paličnim). Zrel avokado je kremast, mazljiv, a ne rjav. Če je še vedno čvrst, ga postavite izven hladilnika, najraje zraven kakšne banane - da hitro dozori. Meni po navadi zorijo tako, do en teden. Vedno kupim zeleno sorto in da je še trd, brez poškodb, udarnin.

V multripraktik sem dala še žlico kakava, ki sem ga naročila na Mojačokolada.si in uporabila kodo MAMAKUHA10 za 10% popust na celoten nakup. Vse skupaj spasirala.


Pudingu sem dodala kolobarčke banane in borovnice. Ko sva jedli, sem sproti mečkala borovnice in banano, da so se okusi povezali. Njam!
 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.