top of page

Ocvrti akacijevi cvetovi


Dišeče spomladanske cvetove akacije sem do zdaj poznala v raznih pijačah (kot sirup, ledeni čaj), danes pa sem jih prvič tudi ocvrla. Naredila sem neke vrste tempuro, lahko in puhasto maso brez jajc, ki ni enaka tisti za palačinke. Če imaš rada nove, zanimive okuse, potem poskusi tale enostaven recept.


Potrebujemo:

- cca 20 akacijevih cvetov (stebelce z majhnimi belimi cvetkami)

- 50g gladke moke + 50g ostre moke

- 1/2 žličke pecilnega praška

- 200ml gazirane vode

- ščep cimeta in soli

- 1 žličko vanilijeve paste

- sladkor v prahu za posip

- 0,5l olja za cvrtje


Zmešamo moko, pecilni, vodo, cimet, sol in vanilijevo pasto, da dobimo maso podobno kot za palačinke, a svetlejše barve (ker ni jajc). Ne rabi biti gosta, kot za šmorn, tako da brez strahu.

Akacijeve cvetove malce stresemo, da ven popadajo morebtne mravljice in žužki ter zagrejemo olje, v katerem jih bomo cvrli. Cvetov ne peremo! Vsakega posebej nato namočimo v maso in polagamo v olje. Nekoliko zmanjšamo temperaturo, da bo ogenj srednje velikosti (da se ne zažgejo) in cvremo na vsaki strani cca 2 minuti - do nežno zlate barve.

Odlagamo jih na papirnate brisačke, da se vpije odvečna maščoba in pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.





Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page