top of page

Mafini s sladkim krompirjem in banano (9m)

Updated: Mar 9, 2020


Ema se vedno raje hrani sama, zato ji vsaj en obrok na dan ponudim nekaj takšnega, da lahko prime v rokico in potem si nosi v usta...in v uho... :) Super zdravi mafinčki, enostavni kot po navadi, brez sladkorja. Količina je za 12 mini mafinčkov.


Potrebujemo:

- 1 manjši sladki krompir (ali 1/2 velikega)

- 1 srednje veliko banano

- 2 jajci

- 10 žlic drobnih ovsenh kosmičev

- 50g kokosovega masla

- po želji cimet, vanilijeva pasta


Sladki krompir sem olupila in narezala na tanjše kolobarje. Kuhala sem ga nekje 15 minut, ker je res hitro pripravljen. Odcedila sem ga in sprala pod hladno vodo, da se je ohladil, nato pa ga zmečkala z vilico, da sem dobila pire. Dodala sem še banano in jo pav tako z vilico dobro pretlačila. Vse to sem delala na krožniku, da mi je bilo lažje. Nato sem dala oboje v visoko plastično posodo za miksanje.


Sladkemu krompirju in banani sem dodala ščep cimeta in vanilijevo pasto, ki sem jo naročila na Mojačokolada.si - uporabite kodo MAMAKUHA10 za 10% popust na celoten nakup.


Dodala sem še ovsene kosmiče, zmehčano maslo in jajca. Vse skupaj sem dobro zmiksala in z maso napolnila silikonski pekač za mini mafine. Pred tem sem ga naoljila s kokosovim maslom.

Pekla sem na 200 stopinjah slabih 20 minutk.


V maso lahko dodate tudi čokoladne kapljice, kakšne oreščke, chia semena, sadje.... Odvisno od starosti vašega malčka in tega, katera živila že imate uvedena.





Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page