top of page

Enostavne puhaste bananine palačinke (10m)

Updated: May 3, 2019




Tole so najbolj mehke in puhaste palačinke ever. Dejansko so primerne že za manjše otročke, ko uvedete jajca, saj jih lahko brez težav ponudite otroku v rokico. Zaradi mehke teksture, se kar stopijo v ustih, otročki pa jih bodo zato lepo papcali in mamice ne rabimo biti v strahu, da bi se zaletelo.

Jaz sem, priznam, dolgo rabila, da sem dala Emi kaj v roko, da je sama. Pač, ta strah, ne vem....da bi se kaj zaletelo, da bi odgriznila prevelik kos in bi se začela dušiti. Čeprav sem naštudirala vse prijeme nujne medicinske pomoči v tem primeru, sem vseeno raje videla, da sem ji hrano dajala jaz po koščkih. Ne pasirano, ampak da sem imela pregled nad velikostjo koščkov, ki jih je dobila v usta.

No, nekje pri 8. mesecu sem se opogumila in začela ravno s palačinkami, pa polpetki - skratka mehkimi stvarmi, ampak sem bila seveda ves čas zraven. Zdaj, pri 10.mesecih sem se končno opogumila in ji dala žemljo! :) Ema res lepo papca, če se ji zaleti ima odličen refleks in se lepo izkašlja, ampak vseeno sem previdna. Mislim, da ji bom morala bolj zaupat počasi...mame pač. :)


Potrebujemo:

- 1 banano

- 3 žlice ovsenih kosmičev

- 1 jajce

- cimet

- chia semena

- kokosovo maslo


V multipraktik sem dala banano, kosmiče, jajce, žličko chia semen in 1/2 žličke cimeta. Vse skupaj sem zmiksala in segrela teflonsko ponev za peko palačink. Za maščobo sem uporabila kokosovo maslo, 1/2 žličke za vsako rundo palačinkic. Naenkrat sem pekla 4 komade (vlivala sem z majhno zajemalko - masa je bolj gosta, zato se ni preveč razlivala), na srednjem ognju, na vsaki strani cca 2 minutki.

Palačinke so res res res rahle, tako da za obračanje obvezno uporabite plastično lopatko in palačinko previdno obrnite, da ne razpade. So kot eni oblački. :)


Kar je ostalo, sem vzela s sabo na izlet in jih Emi ponudila kot malico.












Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page