top of page

Prosena kaša z jabolčno kremo

Updated: Mar 9, 2020


Prosena kaša ne vsebuje glutena in je zato primerna tudi za malčke, ki ga ne prenašajo. Prav tako je prosena kaša super za prebavo in skrbi za odvajanje odvečne vode iz telesa, s tem pa tudi strupov. Vsebuje silicijevo kislino, ki skrbi za lepšo kožo, zobe, lase in nohte.... In še bi lahko naštevala. Skratka, prosena kaša je res top živilo, ki pa jo kar nekako premalo vključujemo v svoje jedilnike. Še posebej malčki imajo z njo težave, ker zna biti suha in jo težko požirajo. Kljub temu, da sem se vedno trudila, da sem dodala dovolj tekočine, da bi bila bolj sočna, je na koncu vseeno tekočino absorbirala in zadeve sem se zato lotila drugače. Z JABOLČNO KREMO! To....to je pa, prisežem, nekaj najboljšega, kar sem kdaj pripravila iz jabolk. Nobena čežana, nobena naribana jabolka itd, te jedi ne obogatijo tako, kot tale krema. Res je nekaj posebnega in sama jo bom uporabljala za različne namene - tudi kot prilogo k mesu.

Količina je za 3 porcije. Lahko jo tudi shranite za naslednji dan, ali pripravite vnaprej za malico čez dan.


Potrebujemo:

- 1 pest prosene kaše

- 2dl vode

- 2 jabolki

- 2 žlici masla

- cimet


KREMA: Jabolki sem olupila, razkoščičila in narezala na drobne kocke. V kozici sem stopila 1 žlico masla in dodala 1/2 žličke cimeta ter brizga vanilijeve paste. Vanilijo sem naročila na Mojačokolada.si - uporabi kodo MAMAKUHA10 za 10% popust na celoten nakup.


Vse skupaj sem malo pražila, da je maslo dobilo lep, oreščkast vonj in je vpilo začimbe. Dodala sem narezana jabolka, dobro premešala in zalila z 1dl vode ter pokrila. Na majhnem ognju sem omako dušila 5 minut, nato sem jo spasirala s paličnim mešalnikom in ohladila.


KAŠA: Proseno kašo sem oprala z vrelo vodo na cedilu, zalila z dvakratno količino vode in po vrenju kuhala še 10 minut. Ko je bila gotova, sem ji dodala še žlico masla.


Na dno kozarčka sem dala proseno kašo in preko isto količino jabolčne kreme. Ko sem hranila Emo, sem sproti mešala in kaša je bila lepo sočna in slastna.



Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page