top of page

Mini palačinke z bučo in muškatnim oreščkom (8m)

Updated: May 6, 2019




Še ene palačinke...če pa so tako popularne pri nas doma! :) Ema jih obožuje, tako majhne, puhaste in njami. Tele se res kar topijo v ustih. Midve jih imava za zajtrk, ponudila jih bom pa tudi kot prilogo k juhi za kosilo. Lahko jih namažete s skuto, nadevate s sadjem...po želji. Midve sva zraven jedli grški jogurt.


Potrebujemo:

- 100g bučnega pireja

- 1 jajce

- 5 zvrhanih žlic pirine moke

- 200ml riževega napitka

- začimba 1/3 žličke muškatnega oreščka

- olivno olje


Bučo sem očistila in narezano na kocke kuhala približno 20 minut, da je bila res mehka. Med kuhanjem sem ji dodala muškatni orešček. Ko je bila kuhana, sem jo odcedila in spasirala s paličnim mešalnikom. Pire sem nato dobro ohladila, ne sme biti topel.


Pireju sem dodala moko, jajce in rižev napitek ter zmiksala. Na veliki teflonski ponvi (moja je nekje 30cm premera) sem zagrela par kapljic olivnega olja in vlivala majhne palačinkice. Naenkrat sem jih lahko pekla kar veliko, da sem bila prej konec. :) Skratka, pečejo se na srednjem ognju, na vsaki strani kakšni 2 minuti. Pazite edino pri obračanju, saj so res mehke in puhaste, da jih obračate res nežno in najbolje s plastično lopatko.










Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page