top of page

Zimska romantika


Čeprav so prazniki že mimo, je zimska dekoracija še kako aktualna. Sem spadajo vejice raznih iglavcev, storži, svečke, pentlje, zlata barva ipd.


Tokrat sem se odločila za rustikalno kombinacijo zgoraj omenjenih komponent in sicer sem hrano postregla na belih krožnikih starinskega videza (Ikea). Zraven sem skombinirala pecljatie kozarce, ki spominjajo na starinski kristal (Ikea) podložene z zlatimi podstavki (Ikea) ter pribor bakrene barve (Merkur). Vse skupaj sem dopolnila s preprostim karirastim prtom belo-sive barve (Ikea), pletenimi pogrinjki (Pepco) in preprostimi elegantnimi papirnatimi servietami (Paloma).





Za centerpiece sem izbrala macesnovo vejevje v starinskem belem vrču/vazi (Ikea), ki je praktičen ravno iz tega razloga vsestranskosti. Včasih ga uporabim kot vrč za pijačo, drugič pa takole, kot vazo. V obeh primerih je zelo lep in pae v različne kontekste.


Na sredi mize ne sme manjkati tudi karafa oz steklenica za vodo (to lahko še olepamo, če vanjo damo kakno vejico rožmarina ali cimeta - za ta pogrinjek). Vse skupaj se lepo dopolni z naravnimi ali zlatimi storži - jaz sem dala kombinacijo, tako da je ta zlata nit povsod prisotna, bi pa tudi samo naravni bili čisto ok.


Za romantično vzdušje v turobnih in sivih zimskih dneh pa bodo pika na i zagotovo kakšne svečke v beli barvi.




Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page