Ajdovi njoki in jesenska zelenjava


Krasen jesenski krožnik, kombinacija Mlinotestovih ajdovih njokov (meni so top) in pečene jesenske zelenjave. Primerno tudi za blw uvajanje goste hrane.


Potrebujemo:

- ajdove njoke

- 100g hokaido buče

- 2 stroka česna

- 1 manjši sladki krompir

- olivno olje

- sol, mlet česen, rožmarin


Bučo in krompir sem narezala na manjše kocke. Na pekač sem dala peki papir in nanj položila zelenjavo, česen kar v olupku (ko je pečen, ga "slečem") in začinila z olivnim oljem, soljo, mletim česnom in rožmarinom. Pekla sem na 220 stopinjah nekje 20-30 minut.

Ajdove njoke sem skuhala po navodilih in vse skupaj premešala ter začinila s še malo olivnega olja.




 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.