Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.

 

Ajdovi njoki in jesenska zelenjava


Krasen jesenski krožnik, kombinacija Mlinotestovih ajdovih njokov (meni so top) in pečene jesenske zelenjave. Primerno tudi za blw uvajanje goste hrane.


Potrebujemo:

- ajdove njoke

- 100g hokaido buče

- 2 stroka česna

- 1 manjši sladki krompir

- olivno olje

- sol, mlet česen, rožmarin


Bučo in krompir sem narezala na manjše kocke. Na pekač sem dala peki papir in nanj položila zelenjavo, česen kar v olupku (ko je pečen, ga "slečem") in začinila z olivnim oljem, soljo, mletim česnom in rožmarinom. Pekla sem na 220 stopinjah nekje 20-30 minut.

Ajdove njoke sem skuhala po navodilih in vse skupaj premešala ter začinila s še malo olivnega olja.