top of page

Ajdovi ravioli s sirom, omako in skuto


Kombinacija za kosilo, ki je nastala čisto spontano, ampak je tako dobra, da bi bil greh, če je ne bi delila z vami!

Njaprej je bil namen pač klasična kremna juha iz hokaido buče s kroglicami in kasneje še ajdovi ravili s sirom. Pa albuminska skuta v hladilniku, ki ji danes poteče rok trajanja. No, na koncu je pa nastala taka kombinacija in tole bo na meniju definitivno večkrat. Predvsem pa - omg, kako je dobra albuminska skuta! Prvič sem jo kupila in od zdaj naprej bom še samo to uporabljala. Njam!


Potrebujemo:

- 1 hokaido bučo

- 1 žlico masla

- 2 stroka česna

- 4 žlice smetane za kuhanje

- začimbe mleti ingver, muškatni orešček, sol, poper

- jušna osnova

- 1 paket svežih ajdovih raviolov s sirom (Mlinotest)

- albuminska skuta


Na maslu sem na hitro prepražila prepolovljen česen in dodala na kocke narezano hokaido bučo. Nisem je lupila, ker je olupek užiten in tudi da posebno lepo barvo jedi. Bučo sem zalila z jušno osnovo (govejo juho od nedelje, lahko date tudi vodo), toliko, da je bila prekrita. Kuhala sem jo 30 minut, da je večina tekočine izhlapela. Tekočine mora biti namreč največ 2dl, oz čim manj, saj to ne bo juha, ampak omaka. Če je tekočine še vedno dosti, jo odstranimo z zajemalko. Dodala sem 1/2 žličke mletega ingverja, dober ščep muškatnega oreščka, 1 žličko soli in poper po okusu. Omako sem spasirala in dodala še smetano za kuhanje. Tekstura mora biti lepa, gostejša kot za juhico.

Ajdove raviole sem skuhala po navodilih in jih potregla z bučno omako ter dodala še albuminsko skuto.

Kar je ostalo omake, bom zvečer dala Emi za večerjo, notri pa bom dala kuhano piro ali ajdo. Praktično, as always.




Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page