top of page

Bela pizza z brokolijem (11m)


Tako enostavno kosilo, a kljub temu zelo zdravo in hranljivo.

Obožujem jedi, ki so hitre in enostavne, saj mi za kaj bolj zahtevnega velikokrat enostavno zmanjka časa. Emica pa tudi nima potrpljenja več kot pol urce "kuhati" z mano v kuhinji. :) Tako da poenostavim, kjer lahko, a vseeno gledam, da njena prehrana ni enolična in da res dobi vse snovi, ki jih njen organizem potrebuje za razvoj.


Potrebujemo:

- 100g bele polente

- 300ml vode

- 1 velika cvetka brokolija

- 4 mini bivolje mocarelice (ali navadne)

- olivno olje

- začimbe origano, česen v prahu, poper


Zavrela sem vodo, v katero sem dala 2 žlici olivnega olja. Ko je zavrela, sem vmešala 1 žličko origana in žličko mletega česna ter dodala polento. Na majhnem ognju sem mešala kakšni dve minuti in odstavila. Masa mora biti kompaktna, ne preredka. Če se vam ob koncu kuhanja zdi preredka, dodajte še malo polente, a ne preveč, saj pizza ne sme biti preveč trda in zbita.

Na desko za rezanje sem dala prozorno folijo in gor v vlila polento. Z žlico sem jo oblikovala v krogec premera nekje 10cm. Prav tako sem z žlico poravnala površino in jo pustila, da se ohladi. Vsaj 30 minutk.

Brokoli sem na hitro pokuhala v kropu, ne več kot 3 minutke in narezala na rezine. Pizzo sem začinila z žlico olivnega olja, preko zložila rezine brokolija ter prepolovljene mini mocarelice. Vse skupaj sem potresla z malo česna v prahu in ščepcem popra ter dala v pekač s peki papirjem. Pizzo sem pekla na 220 stopinjah 5 minutk.


Okrasila sem jo s svežo baziliko, lahko pa dodate še parmezan.




Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page