Obožujem lokale, kjer strežejo take yummy zdrave vitaminske bowle! Pa sploh nisem nek presežek zdravega življenja in prehranjevanja, saj me poznate, ampak vegi-veganske jedi me dostikrat sezujejo s svojimi okusi in teksturami.
Potrebujemo:
- 400g tribarvne kvinoje
- 1 pakiranje svežih rjavih šampinjonov
- 1 pakiranje sveže mlade špinače
- 4 stroke česna
- 2 žlici sojine omake
- sol, poper, sveži timijan
- 500ml vode
- olivno olje
Kvinojo skuhamo po navodilih in odcedimo.
V večji ponvi oz. voku segrejemo 3 žlice olivnega olja in na hitro popražimo sesekljan česen ter dodamo na večje kose narezane gobe. Pražimo na visokem ognju 10 minut, a šampinjoni lepo porjavijo in dodamo še špinačo. Dobro premešamo, začinimo s sojino omako in poprom, ter dosolimo, če nam je okus preblag.
V vok k zelenjavi dodamo kvinojo in premešamo. Pražimo še nekaj minut in potresemo s svežim timijanom.
K bowli se super poda poširano jajce.
Jaz ga delam takole: https://www.youtube.com/watch?v=egdu-19VM5w
Comentários