Brokolijevi polpeti s parmezanom (11m)


TOP brokolijevi polpeti s parmezanom in česnom, za prste polizat res!

Jutri se odpravljamo na en kratek getaway in za na pot sem Emi morala pripraviti kaj za pod zob. Odločila sem se za puhaste bananine palačinke (recept najdeš tukaj), banano, sadno kašico ter za kosilo na poti tele njamsi brokolijeve polpete. Zraven jih bom pomakala v grški jogurt, in tole bo njeno jutrišnje kosilo. Iz tele količine je prišlo nekje 10 polpetkov, tako da so tudi za mamo in ateja.


Potrebujemo:

- 1 glavo brokolija

- 4 žlice drobtin

- 1 jajce

- 3 žlice mletega parmezana

- začimbe mlet česen (Česnek), poper, muškatni orešček


Brokoli sem natrgala na cvetke, oprala in zavrela vodo. Cvetke sem dala kuhat v vrelo vodo in pustila nekje 5 minut, ne predolgo. Nato sem brokoli odcedila in ohladila.

Ohlajenega sem grobo sesekljala, dodala jajce, drobtine, parmezan in začimbe - žličko mletega česna ter ščep popra in mušk. oreščka. Vse skupaj sem dobro premešala in z roko oblikovala polpetke.

Na veliki ponvi sem zagrela malo olivnega olja in gor polagala polpete. Na srednjem ognju sem polpete nekajkrat obrnila, da so bili res pečeni - vse skupaj nekje 10 minut.

Recent Posts

See All
 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.