Brstični ohrovt v pečici


Brstični ohrovt je super zdrava zadeva za malčke in odrasle, vsebuje namreč veliko vitamina A in C in je odličen vir železa. Tako da tole je eden izmed načinov, kako ga pripraviti kot prilogo k pire krompirju, rižu, testeninam....


Potrebujemo:

- cca 20 glavic brstičnega ohrovta

- 1 večjo čebulo

- 2 jabolka

- olivno olje

- 1 žlico medu

- česen v prahu, sol, poper


Ohrovt očistimo listkov, ki si morda poškodovani, ga prepolovimo in damo na peki papir. Čebulo olupimo in jo narežemo na lističe, jabolko razrežemo na četrtine in odstranimo koščice. Oboje damo k brstičnemu ohrovtu, začinimo z olivnim oljem (nekje 4 žlice), soljo, poprom in mletim česnom. Pečemo na 200 stopinjah 15 minut, nato pekač vzamemo iz pečice in po ohrovtu z žlico pošpricamo med. Pečemo še 5 minut in jed je pripravljena.



 

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.