Chili con carne

Updated: Mar 29


Ne se vstrašit, tole ni nujno pikantno! :) In moja Ema ga je prvič probala pri enem letu, če ne celo kak mesec prej. Če izpustimo čili, je tole super za malčke okoli enega leta starosti in navzgor. Zraven ponudimo tortilje ali kos kruha in tudi v zmrzovalniku je vedno fino imeti kakšno porcijo - saj veš, za hude čase! :)


Potrebujemo:

- 500g mlete govedine

- 1 čebulo

- 2 stroka česna

- 1 zeleno in 1 rdečo papriko

- 1 konzervirano koruzo

- 1 konzerviran rdeč fižol

- 500ml paradižnika v koščkih (konzerviranega)

- mleto kumino, sol, poper, sladko rdečo papriko, lovorjev list, cimet

- 2 rebrci temne čokolade


Na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo in česen ter dodamo meso. Pustimo, da se nekoliko popeče. Medtem sesekljamo papriko na majhne kocke in jo dodamo k mesu. Začinimo z veliko žlico kumine in sladke rdeče paprike, žličko soli, poprom in mletim čilijem po okusu (jaz dam 1/2 žličke) in ščepom cimeta. Premešamo, dodamo še lovorjev list, paradižnikove koščke in nekje 250ml vode. Kuhamo 20 minut, nato dodamo koruzo in fižol in kuhamo še 15 minut. Ko je čili kuhan, damo vanj še čokolado, ki mu da tako lepo barvo in tisto piko na i v okusu.

Po želji dodamo še žličko kisle smetane in tortilje.


Če ga shranimo v skrinji, počaka tudi do 2 meseca.

 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.