top of page

Čičerikina mineštra


Tokratno vikend kosilo je preprosta kremasta mineštra s čičeriko, jed, ki je v Italiji zelo priljubljena in je meni osebno zelo pri srcu. Tole je ena super ideja na žlico, ki bo teknila tako odraslim kot otrokom. Čičerika je fantastično živilo, ki blagodjeno vpliva na naš organizem, tako da če je še niste pripravljali - hitro v nabavo in gremo kuhat!

P.s. Tole kosilo je pripravljeno v cca 30 minutah!


Potrebujemo:

- 600g skuhane čičerike (v kozarcu, konzervi)

- 1 korenček

- 1 manjšo čebulo

- 1 strok česna

- 1 steblo zelene

- 1 vejico rožmarina

- 120g drobnih testenin

- parmezan

- jušno osnovo

- začimbe sol, poper, origano

- olivno olje


Na olivnem olju popražimo drobno sesekljano čebulo, česen, korenček in stebelno zeleno ter dodamo vejico rožmarina. Pražimo nekje 2 minuti na zmernem ognju.

Čičeriko odcedimo in speremo z vodo na cedilu. Polovico čičerike damo v visoko plastično posodo z 1,5dl vode in jo spasiramo s paličnim mešalnikom, da dobimo kremno pasto.
To pasto in celo čičeriko nato dodamo k praženi zelenjavi in zalijemo s cca 400ml jušne osnove (najboljša je kokošja - lahko uporabite tudi kakšno bio kocko, če nimate juhe). Na največjem ognju kuhamo 10 minut, nato dodamo testenine in kuhamo še 10 minut.


Na koncu ob serviranju vmešamo še nariban parmezan, ki da tej jedi tisto piko na i in je ključnega pomena.In še video :)

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page