top of page

Cvetačni kotletki


Cvetača cvetača cvetača! Meni je to ena taka vsestranska zadeva, obožujem njen okus in kaj vse se da iz nje narediti. Od gostih juhic (recept) do prilog in na koncu koncev tudi takole pečena v pečici je fenomenalna. Cvetačo sem narezala na kotletke oz rezine, jo marinirala v miksu začimb in parmezanu ter postregla kot prilogo k brezmesnemu kosilu. Tole je božansko, res. Začimbe prilagodite na podlagi tega, kaj ste otroku že uvedli (za tiste mlajše od 1l starosti) in lahko tole ponudite že kar hitro (recimo 7m).

Potrebujemo:

- 1/2 manjše cvetače

- 2 žlici mletega parmezana

- olivno olje

- začimbe: mleta čebula in česen, timijan, sladka rdeča paprika, sol, poper, bazilika


Cvetačo sem narezala na rezinice, kot majhne kotletke, in jih dala v posodo. V kozarčku sem zmešala vse začimbe (1/2 žličke soli, 1 žličko timijana/rdeče paprike/bazilike/mleto čebulo/mlet česen, poper po okusu). Dodala sem še par žlic olivnega olja in to prelila preko cvetače in z roko vtrla v posamezne kotletke. Nato sem jih položila na pekač s peki papirjem in na koncu še vsakega posula z malo parmezana.

Pekla sem na 200 stopinjah 15 minut.


Tole je odlična priloga k pire krompirju, kremni rižoti s parmezanom, itd. Lahko se ponudi samo tako, z dodatkom grškega jogurta kot pomako in je odličen snack.
Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page