Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.

 

Domača piščančja pašteta (10m)


Veeeedno, ampak čisto vedno mi ostane piščanec/kura. Ali pečena, ali v juhi...nisem baš neki "od oka" ocenjevalec za količine, moram reči in vedno potem mozgam, kaj narediti z ostalim mesom. Velikokrat kakšno solato, wrap...no, tokrat pa sem se odločila za domač namaz in smo ga imeli za zajtrk. No, midve z Emo, ker ata ne je namazov. How weird is that? :) Skratka, super zadeva za reciklirat ostanke od kosila, pa še popolnoma naravna in brez konzervansov, ki jih kupljene paštete navadno vsebujejo.


Potrebujemo:

- 50-100g ostankov piščanca (brez kosti)

- mali ABC sirni namaz

- 1 mlado čebulo

- 1 večji strok česna

- 2 žlici grškega jogurta

- 1 žlička gorčice

- začimbe drobnjak, rdeča paprika, poper


Meso sem natrgala na koščke in ga, skupaj s sirnim namazom, gorčico, grškim jogurtom, česnom in začimbami (žlička drobnjaka in rdeče paprike, 1/3 žličke popra), zmlela do gladkega. Na koncu sem vmešala še drobno sesekljano mlado čebulico, da se je lepo čutila notri.


Kar je ostalo, sem shranila v vakumski posodici, da imava še za malico, večerjo... :)