top of page

Emina poletna solata


Slastna, poletna rešitev za hitro kosilo. V bistvu je lahko tale solata kot samostojen obrok (odraslim lahko dodate tuno, jaz je Emi ne dajem) za kosilo ali pa odlična barvita priloga na pikniku ali zabavi. Vse sestavine so primerne za otročke po 1. letu starosti, tako da Ema jo je z veseljem papcala. Še posebej rada ima čebulo, haha! Pinjole je tokrat jedla prvič, tako da lahko rečem, da sva jih danes uvedli, zaenkrat bp. Z oreščki nima težav, do zdaj sva probali že praktično vse (začela sem jih uvajati pri 9.mesecih).


Aja, tole solato imaš ready steady v 11 minutah max. :)


Potrebujemo:

- 150g radiatorčkov testenin (ali peresnikov, fussilov, metuljčkov...)

- 10 kom. sladkih češnjevih paradižnikov

- 1 rdeča čebula (ali mlada)

- pest sveže bazilike

- 2 žlici pinjol

- olivno olje

- sol, poper


Testenine sem dala kuhat po navodilih proizvajalca. Medtem sem pripravila zelenjavo. Vse sem narezala na takšne kose, da jih je lahko Ema lepo vzela v rokico. Na ponvi sem popražila pinjole (na hitro, 2 minutki, toliko da so zadišale) in ji dodala zelenjavi. Liste bazilike sem natrgala in malo premečkala s prsti, da so spustili aromo.

Testenine sem odcedila, dobro sprala pod hladno vodo in jih dodala k zelenjavi. Premešala sem, solila, poprala in zalila z dobrim oljčnim oljem.




Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page