top of page

Fižolova mineštra s proseno kašo (11m)


Včasih, ko razmišljam, kaj bom objavila na blogu, se zalotim, kako na nek način v glavi filtriram jedi in obroke, ki jih pripravim Emi. Namreč vedno imam občutek, da vam moram pokazati nekaj norega, fotogeničnega, posebnega, drugačnega... In res je večina jedi takšnih, ampak ravno zaradi tega mojega filtra v glavi velikokrat potem jedi, kot je tale, ne pridejo na vrsto za objavo. Preprosto se mi zdi, da ni to nič posebnega, pa kdo bo to bral, itd. Ampak sem sklenila, da od zdaj naprej objavim tudi takšne jedi, ki "niso nič posebnega", bolj kot idejo - teh smo pa vedno veseli, ne? :)

P.s. Emi sem začela zdaj pri dobrih 11 mesecih hrano že rahlo soliti, tako da bo od zdaj naprej v receptih tudi sol. Seveda to v nekih mejah normale, ne pretirano.


Potrebujemo:

- 1 večji korenček

- 2 pesti stročjega fižola (jaz sem dala zmrznjenega Naturetinega)

- 3 žlice prosene kaše

- 1/2 čebule

- 2 stroka česna

- začimbe poper, rdeča paprika v prahu, sol

- olivno olje

- kisla smetana


Na olivnem olju sem popražila sesekljano čebulo, dodala grobo sesekljan česen, na tanke kolobarčke narezan korenček ter fižol. Začinila sem s ščepcem sveže mletega popra, soljo in 1 žličko sladke paprike v prahu. Vse skupaj sem premešala, še malo popražila in zalila z vodo - toliko, da je bila zelenjava pokrita. Na srednjem ognju sem mineštro kuhala 20 minut, nato pa sem dodala na cedilu oprano proseno kašo. Dodala sem še malo vode in kuhala še 10 minut. Na koncu sem na krožnik dodala še kislo smetano, je ful pasalo zraven.


Enostavno, predvsem pa zdravo - prosena kaša je ZAKON!





Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page