Verjetno večini tale recept ne bo nič posebnega, saj zna domačo mesno polivko pripraviti praktično vsak. Tole je samo moja različica, zraven pa sem ponudila zelene svedre z bučnimi semeni. Ema je zmazala porcijo in pol!
Potrebujemo:
-250g mletega govejega mesa
- 500ml pasiranega paradižnika
- vejico sveže bazilike
- 1 čebulo
- 3 stroke česna
- začimbe sol, poper, zelena, peteršilj, cimet, lovorov list
- olivno olje
- 50-100g testenin po izbiri
Na olivnem olju sem na majhnem ognju prepražila drobno sesekljano čebulo in na koncu na hitro popražila še grobo sesekljan česen. Dodala sem meso in z lopatico dobro premešala, da se je meso pražilo z vseh strani. Na velikem ognju sem pražila nekje 5 minut, da je meso postalo belo in nato dodala pasiran paradižnik. Začinila sem z dobrim ščepcem soli, malo popra, 1 žličko zelene in žličko peteršilja ter lovorovim listom. Dodala sem še ščep cimeta. Vse skupaj sem dobo premešala, notri dala vejico bazilike in pokrito kuhala na majhnem ognju nekje 30 minut.
Testenine vedno kuham 2 minuti dlje, kot v navodilih, da jih Ema lahko grize.
Zraven super paše nariban parmezan ali žlička kisle smetane.
Comments