top of page

Gratinirane pica rolice z bučko




Tokratni vikend recept je meni najljubši. To je takooooo dobro! Sploh v kombinaciji s kremastim pire krompirjem je top! Res priporočam - za mlajše otročke lahko izpustite pršut in naredite vegi varjanto ali pa zamenjate s piščančjimi prsmi.


Potrebujemo:

- 2 zucchini bučki

- 5 mini mozzarellic

- 100g drobno naribanega parmezana

- 200g skute

- 150-200g kuhanega/pečenega pršuta

- 400g paradižnikove omake z baziliko

- svežo baziliko



Bučke operemo in po dolgem narežemo z lupilcem za krompir, da so lepo tanke. Posolimo jih in pustimo stati nekje 5 minut, nato jih popivnamo s papirnato brisačko. Na veliki teflonski ponvi zagrejemo malo olivnega olja in jih za minutko popečemo (samo na eni strani je dovolj) ter jih odlagamo na krožnik. Pustimo, da se malo ohladijo.

Trakec bučke nadevamo z žličko skute (lepo razporedimo po površini), potresemo z žličko parmezana in preko damo na trakec narezan pršut. Če so kakšni kosi bučk tanjši, lahko damo vzporedno dva skupaj, da se malo prekrivata.

V posodo, ki je primerna za pečico (jaz sem uporabila litoželezno ponev) damo paradižnikovo omako in vanjo zlagamo rolice iz bučk. Ko zrolamo vse, med njih damo še prepolovljene mini mozzarellice in sveže lističe bazilike.

Pečemo na 220 stopinjah 15-20 minut, da se sir stopi, rolice pa rahlo zgratinirajo.


Zraven se odlično poda kremast krompirjev pire!





Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page