top of page

Hitre kurkumine bombetke


V teh časih karantene vsi nekaj pečemo, kuhamo, ni da ni. Verjetno si tudi ti ena izmed tistih, ki je v tem času mogoče celo prvič v življenju spekla kruh ali vsaj poskusila. Zakaj pravim poskusila - ker sama spadam v tisto kategorijo ljudi, ki mi peka kruha res, ampak res res ne gre od rok. Zelo rada spečem kakšne rogljicke, buhtlje, bombetke (kot te), tudi pico naredim res fino. Ampak kruh...vaja dela mojstra verjetno in jaz res nimam vaje. Podobno kot s sladicami, to ali imaš veselje ali nimaš in zato se bodo pri nas doma jedel kruh v taki obliki. :) So pa super za kakšne burgerčke ali pa kar tako, za zajtrk/malico. Priprava ti bo vzela max 45 minut!


Potrebujemo:

- 500g moke

- 1 suhi kvas

- 1 žlico sladkorja

- 1 žličko soli

- 1 žličko kurkume/ali karija

- 2 jajci

- 250ml mlačne vode

- 50ml olja

- sezam za posip


Moko presejemo in vanjo naredimo luknjico, v katero damo suhi kvas in sladkor. Prelijemo z mlačno vodo, dodamo še olje, sol, kurkumo in eno jajce. Vse skupaj zamesimo v gladko zmes, gnetemo vsaj 5 minut. Iz te mase sem jaz naredila 9 bombetk, lahko pa naredimo večje ali manjše, po želji.

Bombetke damo na pekač s peki papirjem in pokrijemo s čisto krpo ter pustimo 20 minut, da vzhajajo. Pečico segrejemo na 220 stopinj in v manjšo skodelico damo en rumenjak in malo vode ter dobro vmešamo. S tem premažemo bombetke in posujemo s sezamom.

Pečemo 15 minut.










Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page