top of page

Jesenska juha





Jesen se je počasi začela in naše včerajšnje kosilo je bilo v barvah tega letnega časa. Buče, buče, buče...jaz jih obožujem! V res vseh obilikah, toliko je enih fantastičnih možnosti in idej, kaj iz njih pripraviti. In ker je Ema zadnje čase v nekem težavnem obdobju rasti zobkov, ji najbolj pašejo ravno juhe. In tale je spet ena fajn, žametna, enostavna in hitra...saj veste, #mamakuha pač. :) Uživajte v pripravi!


Potrebujemo:

- 1/2 hokaido buče

- 1 sladki krompir

- 2 korenčka

- 2 stroka česna

- žlica masla

- začimbe sol, poper, muškatni orešček, mleti ingver

- ekspandiran amarant


Bučo sem olupila, odstranila semena in narezala na kocke. Olupila in narezala sem tudi korenje in sladki krompir.

Na žlici masla sem na hitro prepražila prepopovljene stroke česna in dodala zelenjavo. Dobro sem premešala, da se je malo prepražilo, začinila s 1/2 žličke soli, poprom po okusu, ščepcem muškatnega oreščka in 1/2 žličke mletega ingverja. Zalila sem z vodo (lahko tudi jušno osnovo, še boljše), tako da je le-ta segala kašna 2cm nad zelenjavo in na srednjem ognju kuhala 30 minut.

Meni je voda lepo izhlapela, tako da je nisem rabila odlivati, in sem spasirala s paličnim mešalnikom.

Juhica je lepa gosta, svilene teksture in za dodatek sem dala še par žlic ekspandiraneg amaranta, ki je ne samo izredno zdrav, ampak tudi super stvar za take goste juhice. Ema ga ima zelo rada.

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page