top of page

Jesenski golaž


Jesenski zaradi barv, ki spominjajo na jesen. Tale golaž je sestavljen iz krompirja, sladkega krompirja, korenčka in kranjske klobase. Kosilo je bilo za vso družino, in pri 15 mesecih je tole prva kranjska klobasa za Emo. Pojedla je en dva kolobarčka. :) Načeloma ji pa svinjino dajem zelo poredko, nekje 2x na mesec mogoče, ker je to vseeno težko prebavljivo meso in nima nekih hranljivih snovi. Ampak ker želim, da bo vsejeda, ji tudi to privoščim in ne kompliciram preveč.


Potrebujemo:

- 2 sladka krompirja

- 4 navadni krompirje

- 2 korenčka

- 1 čebulo

- 2 stroka česna

- 1 par Kranjske klobase (Arvaj)

- začimbe sol, poper, curry, zelena, majaron, sladka mleta paprika, timijan, lovor

- 2 žlici ostre moke

- 2 žlici paradižnikove mezge


Na malo olja sem popražila sesekljano čebulo in česen. Dodala sem na kolobarčke narezano kranjsko klobaso in pražila 5 minut. Krompir in sladki krompir sem narezala na kocke, korenček pa na tanke kolobarje in vse dodala v lonec. Zalila sem z vodo, da je ta segala nekje dva prsta nad zelenjavo. Dodala sem začimbe: 1 lovorjev list, sol in poper po okusu, 1 žličko timijana, 1 žličko zelene, 1 žličko majarona in 1 žlico sladke mlete paprike. Currija sem dodala dober ščep. Vse sem dobro premešala in golaž kuhala na srednjem ognju 40 minut.

5 minut pred koncem, sem v kozarčku zmešala moko in paradižnikovo mezgo z 1dl tople vode. Dobro sem premešala z vilico, da ni bilo grudvic in maso dodala v golaž.


Gotovemu golažu sem dodala sveže sesekljan peteršilj in potem na krožniku še kislo smetano po okusu.


Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page