Ješprenova juha


Kompleten, zdrav obrok za malčke in starše. Odločila sem se, da bom malo večkrat uporabljala ječmen oz. ješprenj, ker je zelo zdrav, navajeni smo ga pa po večini samo v ričetu. Pa ni tako! Tale mineštra/juha s testeninami je tako okusna in dobra, tudi naslednji dan - lahko jo pa tudi zamrznemo in uporabimo, ko nimamo časa. Gremo kuhat!


Potrebujemo:

- 2 pesti skuhanega ješprenja

- 1 večji korenček

- 1 čebulo

- 2 stroka česna

- steblo zelene

- 2 pesti manjših testenin

- 2 mladi čebuli

- začimbe sol, poper, timijan, ingver

- jušna osnova


Ješprenj čez noč namočimo v vodo in ga naslednji dan še 30 minut kuhamo.


Na olju popražimo sesekljano čebulo, pretlačen česen, drobne kocke korenčka in stebelno zeleno ter ješprenj. Zalijemo s cca 1l jušne osnove (goveje, kokošje ali zelenjavne) in dodamo žličko timijana ter mletega ingverja. Popramo po okusu, prav tako solimo (če jušna osnova ni že prej slana!) in kuhamo 15 minut.

Dodamo drobne testenine in kuhamo še 10-13 minut (po navodilih na testeninah).


Ko juhico postrežemo, dodamo sesekljano svežo mlado čebulico - to da piko na i tej jedi, ker je lepo hrustljava in sveža.





Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.