top of page

Juha iz zelene


Ena tistih kremnih, comfy juhic, ki nikoli ne razočarajo. Zelena je polna C vitamina in jo zato svojim otrokom ponudite čim večkrat. Jaz jo Emi npr. vedno dam zraven v govejo juhico, drugače pa niti ne. Zato je tale juhica super, uporabila sem celo glavico zelene in Ema jo je jedla za kosilo in kasneje še za večerjo.


Potrebujemo:

- 1 manjšo glavico gomoljne zelene

- 1 steblo pora

- 2 krompirja

- sol, poper

- smetana za kuhanje


Zeleno in krompir sem olupila in narezala na kocke. Por sem očistila in narezala na večje kolobarje. Kropir, zeleno in por sem dala v kozico in zalila z vodo (da je ta segala 2 prsta nad zelenjavo). Dodala sem sol in poper.

Juho sem kuhala na velikem ognju do vretja, nato pa še 30 minut na zmernem. Ko je bila zelenjava mehka, sem odlila višek vode, tako, da je v kozici ostal samo še kak 1dl. Juho sem spasirala s paličnim do kremne teksture in dodala 3 žlice smetane za kuhanje. Na hitro sem pokuhala, za minutko in kosilo je bilo pripravljeno.


Načeloma jedi s krompirjem ne pogrevam, npr pire krompirja itd. Edino pri teh kremnih juhicah naredim izjemo, ker se mi ne zdi nič takšnega in je praktično še zvečer za večerjo.

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page