top of page

Bučkini polpetki (9m)

Updated: May 3, 2019






Simple slastni bučkini polpeti, pripravljeni v 20 minutah.

Velikokrat dobim sporočila, kjer me sprašujete, ali je res mogoče, da moja Ema poje obroke takole v koščkih ali ji to potem spasiram, itd. Skratka, Emi sem hrano pasirala le ob uvajanju goste hrane, med 5. in 6. mesecem starosti. Po šestem mesecu nisem spasirala več nič, razen seveda juh in omak. Uvajanja po metodi BLW se sicer nisem lotila, saj me je bilo kot mamo zelo strah, priznam. Zato sem Emo vedno hranila jaz in ji hrano sproti mečkala z vilico na krožniku. Zadnji mesec, se pravi nekje od 9. meseca dalje, pa opažam, da ji je postalo zelo zanimivo, da se hrani sama in vzame hrano v rokice, zato ji zdaj večkrat pripravim kaj takšnega, kot so tile polpetki. In moja ugotovitev - poje bistveno več, kot če jo hranim sama! Zanimivo res. Očitno ji je zabavno, kako si hrano nosi v usteca, jaz pa sem seveda zraven in jo imam pod nadzorom. Moram pa reči, da ima Ema že od majhnega zelo dober refleks za požiranje in če se ji kdaj zatakne, se zna že od nekdaj lepo izkašljat, brez težav. Prav tako ni imela nikoli nekega siljenja na bruhanje, kot sem zasledila, da ima veliko malčkov težave. Moje mnenje je, da naj vsaka mamica svojemu otroku ponudi hrano v takšni obliki, kot sama oceni, da je najprimernejša zanj. Definitivno pa sem totalno za to, da se hrana pasira čim krajši čas, za boljši razvoj otrokovih čeljusti in prav tako boljši razvoj govora.


Potrebujemo:

- 1 bučko

- 1 jajce

- 3 žlice drobtin

- 2 žlici mletega parmezana

- začimbe mlet česen, muškatni orešček, koper, poper

- olivno olje


Bučko sem, z olupkom vred, na grobo naribala in dodala jajce, drobtine, parmezan ter začimbe (1 žličko mletega česna, 1 žličko kopra, ščep popra in muškatnega oreščka). Oblikovala sem polpetke, jih pokapljala z olivnim oljem in na peki papirju pekla na 200 stopinjah 15 minutk.


Zraven se super poda grški jogurt s par kapljicami limone in malo svežega kopra.

Popletki so lahko tudi priloga k pire krompirju, postrežemo jih lahko s kakšno omako, itd.



Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page