top of page

Krompirjev golaž s čičeriko in ajdo (10m)

Updated: May 3, 2019


Danes je en tak turoben, deževen dan in z Emico sva si zaželeli nekaj na žlico. Nekaj slastnega, brezmesnega (za beljakovine je tukaj čičerika) in toplega. Tale golaž, oziroma sej ne vem, kako bi to jed poimenovala, ker sem si jo popolnoma izmislila na podlagi tega, kar imam doma. Itak pa nima veze, naj bo krompirjev golaž s čičeriko in ajdo, kar je važno je, da je zareeees odličen in ga obe priporočava.

Količina je za lačno Emico in mamo. :)


Potrebujemo:

- 2 srednje velika krompirja

- 2 pesti ajde

- pest kuhane čičerike

- 1/2 čebule

- 2 stroka česna

- začimbe zelena, timijan, majaron, rdeča sladka paprika, luštrek, poper, 1 lovorov list


Na olivnem olju sem popražila na drobno sesekljano čebulo in dodala na grobo narezan česen. Krompir sem narezala na zares majhne kockice in ga dodala v lonec. Ajdo in čičeriko sem splahnila pod tekočo vodo in oboje vsula h krompirju. Zalila sem z litrom vode in začinila. Vsake začimbe sem dala po eno žličko, razen popra po okusu. Mi obožujemo začimbe, tako da dam res vse po vrsti, zdaj imamo že vse uvedeno (10 mesecev).

Kuhala sem slabe pol urce na srednjem ognju. Vmes sem enkrat zalila z vodo, ker ajda popije veliko tekočine. Pač, to naredite po okusu, če želite bolj gosto, ni treba dodajati tekočine.




Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page