top of page

File brancina, avokado in maslen krompirček (7m)

Updated: May 6, 2019
Naši vikendi so po navadi vedno bizi. En kup opravkov, čistilna akcija, druženje s prijatelji in družino itd. itd. Skratka, vikend ima res premalo ur! Zato sem danes, poleg milijon drugih obveznosti, Emi pripravila enostavno kosilo, ki ga je z veseljem pomazala. Sploh ribico je tokrat prvič pojedla v celoti - ponosna mama! :) Če se vam zdi jed komplicirana ali da ima preveč elementov...garantiram, da vam bo vzela maksimalno 30 minut. Če pa ste ljubitelji ribe vsi pri hiši, pa je tole lahko kosilo za vse. :) Praktično, ne?Potrebujemo:

- 1/2 fileja orade

- 1/2 krompirja

- 1/2 manjšega zrelega avokada

- par kolobarjev bučke

- limona

- začimba česnek

- olivno olje, maslo


Krompir sem olupila, narezala na kolobarje in dala v hladno vodo. Ko je zavrela, sem kuhala še 15 minut. Na ponvi sem stopila žličko masla in kuhan krompir na hitro še popekla z obeh strani ter potresla s česnekom. Zložila sem ga v stolpec v kombinaciji z bučko.


V ponvi sem zagrela olivno olje in popekla kos ribe (najprej stran s kožo) na vsaki strani približno 3-4 minute (srednji ogenj). Zraven sem popekla še malo bučke.


Avokado sem olupila, narezala in pokapljala z limono. Na Youtube-u najdete veliko tutorialov, kako oblikovati rožico, tudi za kakšno drugo priložnost. Super izi, obljubim.Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page