File brancina, avokado in maslen krompirček (7m)

Updated: May 6, 2019




Naši vikendi so po navadi vedno bizi. En kup opravkov, čistilna akcija, druženje s prijatelji in družino itd. itd. Skratka, vikend ima res premalo ur! Zato sem danes, poleg milijon drugih obveznosti, Emi pripravila enostavno kosilo, ki ga je z veseljem pomazala. Sploh ribico je tokrat prvič pojedla v celoti - ponosna mama! :) Če se vam zdi jed komplicirana ali da ima preveč elementov...garantiram, da vam bo vzela maksimalno 30 minut. Če pa ste ljubitelji ribe vsi pri hiši, pa je tole lahko kosilo za vse. :) Praktično, ne?



Potrebujemo:

- 1/2 fileja orade

- 1/2 krompirja

- 1/2 manjšega zrelega avokada

- par kolobarjev bučke

- limona

- začimba česnek

- olivno olje, maslo


Krompir sem olupila, narezala na kolobarje in dala v hladno vodo. Ko je zavrela, sem kuhala še 15 minut. Na ponvi sem stopila žličko masla in kuhan krompir na hitro še popekla z obeh strani ter potresla s česnekom. Zložila sem ga v stolpec v kombinaciji z bučko.


V ponvi sem zagrela olivno olje in popekla kos ribe (najprej stran s kožo) na vsaki strani približno 3-4 minute (srednji ogenj). Zraven sem popekla še malo bučke.


Avokado sem olupila, narezala in pokapljala z limono. Na Youtube-u najdete veliko tutorialov, kako oblikovati rožico, tudi za kakšno drugo priložnost. Super izi, obljubim.







 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.