top of page

Grahova juhica s česnovimi krutončki (7m)

Updated: May 6, 2019



Emi bistre juhe niso najbolj pri srcu, saj ji zaenkrat še večinoma vse steče po bradi, na slinček.... Tako da bistre juhe zaenkrat še ne "obvladamo", obožujemo pa vse vrste gostih, kremnih juhic. Vsaj nekajkrat na teden je pri nas na sporedu juha-bučna, korenčkova, lečina, zelenjavna mineštra...No, danes je na vrsti grahova. Zraven sem pripravila domače popečene česnove krutončke, saj bo to glavna jed.






Potrebujemo:

- 2 stroka česna

- 200g graha

- 500ml vode

- kos kruha

- olivno olje

- začimbe koper in muškatni orešček


V manjši lonec damo malo olivnega olja in na pol prerezan strok česna. Naj se malo popraži, ampak le par sekund, saj se česen hitro zažge in je potem grenek. Dodamo grah in zalijemo z vodo. Začinimo s ščepcem muškatnega oreščka in kopra. Kuhamo slabe pol ure (če je grah zmrznjen, kot moj).


Medtem pripravim krutone. Kos kruha (katerega pač imam doma) na hitro popečem na olivnem olju - vsako stran 1 minuto na srednjem ognju. Gotovemu sem odrezala skorjo (po želji, ni nujno) in ga natrla z drugim strokom česna (česen prepolovim in z roko podrgnem po kruhu). Narezala sem ga na kocke.


Juhici sem pred serviranjem dodala še par kapljic smetane za kuhanje in dodala česnove krutončke. Jaz sem vse skupaj premešala in počakala 15 minut, da se je kruh res zmehčal in je Ema lažje jedla.


P.s. BARVA je nora! :)




Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page