top of page

Lososova solata z brokolijem in avokadovo kremo (7m)

Updated: May 6, 2019


Emi ponudim ribo vsaj enkrat tedensko. V ribarnici kupim že očiščene fileje orade, brancina, lososa... Priprava je enostavna, tako da priporočam.


Potrebujemo:

- 1 manjši file lososa (50-100g)

- par cvetk brokolija

- 1/2 avokada

- limona

- začimbe: koper, Česnek


Avokado sem dala v multipraktik (lahko tudi s paličnim), da sem dobila lepo kremo. Pokapljala sem z nekaj kapljicami limone (ne preveč), da avokado ne potemni.


Na sopari sem skuhala brokolijeve cvetke in se lotila priprave lososa. Najprej sem ga oprala in nato dobro popivnala s papirnato servietko. Na ponvi sem segrela malo olivnega olja in gor položila file - najprej stran s kožo! Pekla sem na srednjem ognju, na vsaki strani (tudi ob straneh) 4-5 minut. Malo pred koncem pečenja sem dodala koper in Česnek. Zakaj na koncu-da se ne bi česen predolgo pekel in prismodil. Drugače pa, Česnek je začimba Slovenskega proizvajalca, za razliko od ostalih česnov (v prahu, mletih), ki so Kitajskega porekla. Odkar sem ga odkrila, uporabljam le še tega in seveda svežega.


Na krožnik sem natrgala lososa v koščke, dala zraven brokoli in začinila vse skupaj z avokadovo kremo, ki jed lepo poveže in jo malčki lažje pogoltnejo.


Aja, Emi ribje kože še ne ponujam, jo vedno pojem sama :)Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page