top of page

Mesne kroglice in brokolijev pire (7m)

Updated: May 6, 2019


Emi meso ponudim približno dvakrat na teden. Ni nek ljubitelj, zato se trudim, da naredim jed čimbolj okusno, da vsaj nekaj poje. Ko sem bila otrok, so bili moja najljubša hrana čufti in pire. Itak, verjetno večini. :) Ker pa z Emo paradižnika še nisva uvedli in doma nisem imela nobene pametne omake, sem se odločila za malo drugačno verzijo - mesne kroglice s korenčkom. Pečene v pečici s kremastim pirejem so bile super kosilo. Iz te mase sem naredila 12 kroglic, kar je ostalo, sem zamrznila, za hude čase. :)


Potrebujemo:

- 200g mlete govedine (najraje domače, če imate možnost)

- 1 manjši korenček

- začimbe česnek, čebula, peteršilj, poper, rdeča paprika

- 1 manjši krompir

- 2 večji cvetki brokolija

- 1 žlica kisle smetane


V posodi sem zmešala meso, nariban korenček in začimbe - žličko česneka, žličko čebule, žličko peteršilja, 1/2 žličke sladke paprike in pikico popra. Midve ga ta teden počasi uvajava, ni težav. Oblikovala sem kroglice velikosti oreha in jih položila na peki papir. Pekla sem jih na 220 stopinjah, 15 minut.


Za pire sem olupila krompir in ga narezala na kocke. Dala sem ga v hladno vodo in ko je zavrel, kuhala še 10 minut. Nato sem dodala brokoli in kuhala še 5 minut. Ko je bila zelenjava kuhana, sem odlila vodo, dodala žlico kisle smetane in spasirala.


Pri mesu, ki ga dajem Emi vedno pazim, da je domače.

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page