top of page

Gosta juhica iz rdeče leče in bučne palačinke (8m)

Updated: May 6, 2019





Moja nova najljubša juha! Leče nisem nikoli nekaj ful uporabljala, priznam. Odkar imamo pa Emičko, pa sem kupila rjavo in rdečo in danes je iz rdeče nastala tale kremasta juhica. Take arome pa še ne, res božanska! Kremasto teksturo ji daje kombinacija s krompirjem, ne vsebuje mlečnih izdelkov, dodala pa sem kurkumo, ki jo ta teden z Emo uvajava. Če še ne uporabljate vseh teh začimb, kakšno izpustite, a vam povem, da ravno one dajo piko na i tej jedi. Zraven sem ponudila bučne mini palačinkice in kosilo je pripravljeno!

Aja, kot po navadi, je količina zadostna tudi za atija in mamico (z dodano soljo).


Potrebujemo:

- 1 večji krompir

- 100g rdeče leče

- 1/2 srednje velike čebule

- 2 stroka česna

- olivno olje

- začimbe mleta kumina, kurkuma, cimet, poper


Krompir sem olupila in narezala na kocke. Lečo sem splahnila pod tekočo vodo. V lonec sem dala torej krompir, lečo, polovico čebule in dva prepolovljena stroka česna. Zalila sem z 800ml vode in kuhala 25 minut.

Medtem sem na ponvi na dveh žlicah olivnega olja rahlo prepražila začimbe, da so postale še bolj aromatične. Pol žličke mlete kumine, pol žličke kurkume, ščepec cimeta in ščepec popra. Pražila sem jih kakšnih 5 minut na srednjem ognju.

Ko je bila juha kuhana, sem dodala popražene začimbe (z leseno lopatko sem vse lepo pobrala s ponve, da ni nič ostalo gor) in spasirala s paličnim mešalnikom.


Juhico sem pokapljala s še par kapljicami dobrega olivnega olja in potresla z malo svežega peteršilja. Postregla sem jih z bučnimi palačinkami od zajtrka. :)

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page